Chalkboard Restaurant & Outdoor Patio

Within the 62-seat dining room, the team re-imagined every finish, mixing industrial and organic elements to create a unique dining experience while taking care to preserve the classic features of the original space. Nordby opened the kitchen to create an interactive, open-concept kitchen experience. Large new paned-glass windows usher light deep into the interior, while washed white oak floors and Venetian plaster walls further lighten the space.

Even more, hammered steel panels, woven steel doors and custom light fixtures — all hand-forged by Steve Lopes Blacksmith from Port Townsend, Washington — lend an organic, hand-hewn quality to the interior. A nine-foot communal table custom crafted from old-growth oak highlights the communal atmosphere. A 20-seat bar adjoining the dining room was renovated to create a lively indoor-outdoor environment, taking advantage of an underutilized equipment storage structure.

Nordby Construction completed the project in three phases, beginning with the renovation of the restaurant interior, followed by the central outdoor patio, then the outdoor bar. As the restaurant approaches its 10-year anniversary, plans are underway for further renovations.